13 Οκτ 2010

Επιτέλους, η Εθνική Ελλάδος ντριμπλάρει!

Share
Είναι γεγονός. Μετά από πολύ καιρό είδαμε replay με ντρίμπλα ΄Ελληνα παίκτη. Ο λόγος για τον 19χρονο παίκτη του Ολυμπιακού, Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο νεαρός με την απόδοσή του μας χάρισε άφθονο θέαμα αλλά έδωσε και ουσιαστική βοήθεια στην ελληνική ομάδα.


Η Εθνική ομάδα με τον πιτσιρικά έδειξε να ξεπερνάει την προβλεψιμότητά της. Στοιχείο που την χαρακτηρίζει εδώ και πολλά χρόνια.


  • Είναι γρήγορος: και στο μυαλό και στα πόδια.
  • Έχει κάθετη πάσα: και στον παίκτη και στο χώρο.
  • Έχει φαρμακερή σέντρα.
  • Είναι αριστεροπόδαρος: αυτό το τελευταίο το βάζουμε μόνο και μόνο για να τονίσουμε ότι ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ποδοσφαιριστών. (βλ. Μαραντόνα, Μέσσι...)
Βασικός υπεύθυνος για την παρουσία του Φετφατζίδη στην Εθνική είναι ένας Ισπανός. Το όνομά του; Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτός τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό. Αυτό  αποκαλύπτει για άλλη μια φορά πόσο λάθος είναι να μην εμπιστευόμαστε στις ομάδες μας τους μικρούς Έλληνες παίκτες. 

Το άλλο θετικό που βλέπουμε στην Εθνική είναι ότι παρά τις αποχωρήσεις κάποιων παικτών (Γκέκας, Αμανατίδης, Κυργιάκος) και την αλλαγή προπονητή, η ομάδα δείχνει ότι συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο Ότο Ρεχάγκελ, δηλαδή να διεκδικεί ως φαβορί (συνήθως δεύτερο) την πρόκριση στην εκάστοτε μεγάλη διοργάνωση (Euro και Mundial).

Για να τα πούμε όλα όμως, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Παπασταθόπουλος υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη στην αρχή του αγώνα (το χέρι και το ότι σταμάτησε ενώ δεν είχε σφυρίξει ο διαιτητής) που θα μπορούσε να είχαν στοιχίσει πολύ στην ομάδα. Μπορεί να ήταν συγκλονιστικός στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά στην αρχή του αποψινού αγώνα δεν έδειξε την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση.

Στέκομαι λίγο περισσότερο στους νεαρούς παίκτες (Φετφατζίδη, Παπασταθόπουλο) διότι αυτοί θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας. Θα μπορούσα να πω πολλά για τον Κατσουράνη ή τον Καραγκούνη  αλλά νομίζω ότι είναι άσκοπο. Έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά για τα οποία θα μπορούσα να τους κατηγορήσω απόψε και επιπλέον προσθέτουν την απαραίτητη πείρα στην ομάδα.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον πιτσιρικά τον Φετφατζίδη! Είναι πολύ καλός παίκτης. Μακάρι να εξελίσσεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή