12 Οκτ 2010

Δείτε το 2ο επεισόδιο της σειράς "ΤΟ ΝΗΣΙ"

Share

Αγαπητέ αναγνώστη, λυπάμαι πολύ αλλά η αφέλεια σου είναι μεγαλύτερη από την περιέργειά σου.

Τα δεύτερο επεισόδιο βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του MEGA και αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν διαρρεύσει, οι συνέπειες θα είναι πολύ δυσάρεστες για τους ίδιους...



Προς μεγάλη σου απογοήτευση λοιπόν, δε θα δεις το δεύτερο επεισόδιο νωρίτερα απ' ότι έχει προγραμματίσει το... "μεγάλο" κανάλι.

Μιας και το αναφέραμε πάντως, "ΤΟ ΝΗΣI" φαίνεται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ότι θα καθηλώσει φέτος το τηλεποτικό κοινό και όχι άδικα...

Βέβαια, ο σκοπός για τον οποίο γράφω αυτές τις γραμμές δεν είναι να σας ξεγελάσω. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα! Σκοπός μου είναι σας ενημερώσω ότι ο αφελής τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί κανείς το internet, μπορεί να στραφεί εναντίον του.

Υπάρχουν πολλοί φίλοι σας που αναρτούν τα παρακάτω: "Κορίτσι έστειλε κατά λάθος το μήνυμα για την ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΦΟΡΑ στον πατέρα της και της ΑΠΑΝΤΗΣΕ!! ΔΕΙΤΕ......" "Δείτε αυτήν τη σοκαριστική φωτογραφία. Όσοι την είδαν έβαλαν τα κλάματα..." και λοιπές παρόμοιες ανοησίες που φαίνονται ενδιαφέρουσες αλλά προκαλούν κινδύνους για εσάς.

Πατώντας σε αυτά τα links οδηγείστε σε ιστοσελίδες οι οποίες μπορεί να έχουν κατασκευαστεί από επιτήδειους μόνο και μόνο για να "αλιεύσουν" από εσάς κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες. Πατώντας ένα "like" σε σελίδες εκτός facebook, είναι πολύ πιθανόν να αφήνετε κάποιον να "μπει" στον υπολογιστή σας και να ψάξει με όλη του την άνεση για κενά ασφαλείας που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.



Δε θα αναλύσω περαιτέρω το θέμα γιατί δεν έχει σημασία και επιπλέον δεν είμαι 100% σίγουρος για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι κάθε φορά.

Δύο συμβουλές και κλείνω:

1) Μην κάνετε like σε posts σαν αυτά που αναφέρονται παραπάνω


2) Κάθε φορά που πατάτε πάνω σε links για να δείτε κάποια "ενδιαφέρουσα" φωτογραφία, ελέγξτε τη μπάρα διευθύνσεων στον browser σας (το URL δηλαδή) και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο facebook και όχι σε κάποια άσχετη ιστοσελίδα.

Αυτά τα λίγα. Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μας το σχόλιό σας...


Υ.Γ: Για τους γνώστες της αγγλικής γλώσσας, δείτε και αυτό το άρθρο: Facebook "likejacking" worm tricks you into posting fake "likes"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου