15 Σεπ 2008

ANATHEMA - HINDSIGHT

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πόσο ωραία θα ήταν να παρουσιάζαμε τον νέο δίσκο των Anathema. Γιατί το Hindsight δεν περιέχει, όπως πολλοί γνωρίζετε, νέα τραγούδια των αδερφών Cavanagh, αλλά επανεκτελέσεις παλιών κομματιών υπό μια πιό ώριμη και λειτουργική εκδοχή αυτών, μέσα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατα τις ακουστικές περιοδίες που έκανε η μπάντα το τελευταίο διάστημα, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι. Με λίγα λόγια, μηδέν εις το πηλίκο.

Για να λέμε την αλήθεια, ο δίσκος είναι ωραίος. Θα μου πείτε, ένα fragile dreams, παιγμένο ακόμα και και με μπουζούκι και κλαρίνο, πάλι καλό θα ακουστεί. Ωστόσο,, οι επανεκτελέσεις αφορούν τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα τραγούδια τους, με τον Vincent να ψυχορραγεί πίσω από το μικρόφωνο, προκαλώντας τα ανάλογα συναισθήματα, τους ίδιους κόμπους στα στομάχια μας και το ίδιο εθιστικό ψυχοπλάκωμα. Αν μη τι άλλο, υπάρχει αυθεντικότητα, καθώς άλλα τραγούδια είναι βιωματικά και άλλα γράφτηκαν στα πρόθυρα της ψυχολογικής κατάρρευσης.

Το δίλημμα που δημιουργείται στους fans, οι οποίοι τους στηρίζουν σε όλες τις φάσεις αναζήτησης νέας μουσικής ταυτότητας τα τελευταία χρόνια, είναι γιατί να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη, για έναν ακόμα δίσκο που φέρει την στάμπα του compilation, για μια μπάντα που όσο δύσκολα βρίσκει δισκογραφική τόσο εύκολα την αφήνει, και τελικά θα μας βγάλει το ζουμί για να ακούσουμε νέο υλικό. Anyway, η απόφαση δική σας. Απλά ενημερώνουμε ότι στα πατήματα των Radiohead, οι Anathema δίνουν την δυνατότητα σε όποιον θέλει και δύναται, να κάνει ένα donate μέσα από την ιστοσελίδα τους. Εμείς σαν καλά παιδιά, σας δίνουμε την δυνατότητα να κατεβάσετε τα νέα κομμάτια τους και όσοι θέλετε να συνεισφέρετε.

Download : Anathema new songs 2008

Hindsight track listing :
01. Fragile Dreams
02. Leave No Trace
03. Inner Silence
04. One Last Goodbye
05. Are You There?
06. Angelica
07. A Natural Disaster
08. Temporary Peace
09. Flying
10.Unchained (Tales Of The Unexpected)



1 σχόλιο:

  1. Κρίμα μόνοι τους αδικούν τον εαυτό τους...
    Ωραία τα τραγουδάκια αλλά αυτός ο δίσκος δεν λέει κάτι σε όσους έχουν τα άπαντα.Περιμένω νέο υλικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή