15 Ιαν 2009

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Reddit!

Αυτή τη φορά η Ελλάδα ήρθε και πάλι στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας για την περίπτωση της άρνησης της κυβέρνησης να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι του Αστακού προκειμένου να ανεφοδιαστούν οι Ισραηλινοί με βοήθεια που θα ερχόταν από τις Η.Π.Α. Η είδηση δημοσιεύτηκε από το Reuters και από το άκρως αντικειμενικό site "The Intelligence Daily".

Δε θα κάτσω να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση, αλλά σημασία έχει ότι αυτό μεταδίδεται στα διεθνή μέσα και μπορεί να έχει πολλαπλά αποτελέσματα. Αν διαβάσετε το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην πολύ γνωστή ιστοσελίδα "reddit.com" (η οποία είναι κάτι ανάλογο του "Digg"), θα καταλάβετε για τον αντίκτυπο της πρωτοβουλίας αυτής. Δώστε προσοχή στα σχόλια των αναγνωστών για εμάς τους Έλληνες και με πόσο θαυμασμό μας αντιμετωπίζουν. Άλλωστε, όπως και σε κάθε άλλο site, έτσι και σε αυτό, τα σχόλια είναι αυτά που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον, ακόμα και από την ίδια την είδηση...Οι ίδιοι οι Αμερικανοί μας ζηλεύουν που αντιστεκόμαστε σε αποφάσεις της κυβέρνησης και πόσο μάλλον τώρα που αντιστεκόμαστε στην παγκόσμια υπερδύναμη (αυτοί τουλάχιστον έτσι το βλέπουν).

Πολλοί, ίσως να βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η κίνηση αυτή θα χειροτερέψει τις σχέσεις μας με τις Η.Π.Α. Δεν υπολογίζουν όμως στις αλυσιδωτές αντιδράσεις που είναι ορατές τις αμέσως επόμενες δύο μέρες. Διότι, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα λάβουν μέρος σήμερα και αύριο στον Αστακό, θα σταθούν αφορμή για μια περαιτέρω διεθνή κινητοποίηση των ειρηνευτικών οργανώσεων και κινημάτων και να δείτε που οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ, πολύ κόσμο...

Αυτό που εντυπωσιάζει πολύ τους ξένους με εμάς τους Έλληνες και τη στάση μας στον Αστακό, είναι ότι έρχεται μετά από λίγες εβδομάδες από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου. Μας αναγνωρίζουν τη δύναμη και το σθένος που έχουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε στιγμή αδικίας. Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να επιτραπεί καμία μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού από το λιμάνι του Αστακού. Όλοι όσοι μπορείτε, πρέπει να βρίσκεστε αυτές τις μέρες στις διαδηλώσεις που θα γίνουν εκεί. Δεν είναι θέμα κομματικό, δε χωράει τέτοιο θέμα εδώ. Είναι θέμα τιμής, διακαιοσύνης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που χτυπιέται ανηλεώς εδώ και 19 μέρες!

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους, κάποιος πρέπει να παρουσιάσει κάποια αντιδραση στις απανθρωπιές που γίνονται εκεί κάτω.

    Δυσκολεύομαι βέβαια να πιστέψω πως αυτή η κίνηση γίνεται αυτόβουλα από την ελλήνική κυβέρνηση και όχι υπό τον φόβο νέου κύματος αντιδρασης από τον ελληνικό λαό (και ελέω δημοσκοπήσεων), ή ακόμη και αν η Ρωσία μπορεί να παίζει κάποιο διπλωματικό ρόλο στα πράγματα.

    Όπως και νά'χει, είναι η μόνη φωνή, μπροστά σε μια Ευρώπη που κοιμάται, αλλά και σε εναν ΟΗΕ που έχει σταματήσει να υπάρχει από την στιγμή που ιδρύθηκε (από τους ίδιους οι οποίοι σφάζουν Παλαιστίνιους εδώ και τόσα χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή