30 Οκτ 2008

Οι Mastodon επιστρέφουν!

Ήταν αρχές του 2006 όταν πρωτοήρθα σε επαφή με τους Mastodon. Το "Leviathan" με είχε εκπλήξει ευχάριστα, γιατί μου συνέβη αυτό που θέλουμε όλοι μας να μας συμβαίνει... Να ακούσουμε δηλαδή κάτι που θα μας πιάσει απ' το λαιμό, θα μας χτυπήσει στον τοίχο και θα μας κάνει να σκεφτούμε: "Θεέ μου! Τί είναι αυτό που ακούω!;!;!".

Οι Mastodon, λοιπόν είναι από τα λίγα συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια, που με έκαναν να πιστέψω ότι το heavy metal δεν είχε στερέψει από έμπνευση, ενέργεια, πρωτοτυπία, όγκο, δύναμη και τόσα άλλα... Ο ενθουσιασμός μου με τα παληκάρια απ' την Atlanta, όμως, ευτυχώς δε σταμάτησε εκεί. Το φθινόπωρο (αν θυμάμαι καλά) του 2006 κυκλοφόρησαν το "Blood Mountain". Ακαριαίο download μέσω internet, δυο-τρεις ακροάσεις και έτρεξα με το που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη να αγοράσω το album. Από τη μέρα εκείνη και τουλάχιστον για ενάμισο μήνα, το "Blood Mountain" δε βρήκε διέξοδο απ' το στερεοφωνικό μου. Ενθουσιασμού συνέχεια, λοιπόν και ο γράφων παθαίνει σοκ όταν πληροφορείται από ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι Mastodon θα εμφανιστούν live στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου του 2006. Headliners οι Tool! Δεν πίστευα στ' αυτιά μου. Άρχισα αμέσως να ρωτάω έναν-έναν τους φίλους μου ποιός θα με συντροφεύσει μέχρι την Αθήνα. Μάταια όμως. Κανείς δεν ήταν διαθέσιμος. Έτσι, αφού πρώτα ανακοίνωσα στο αφεντικό στη δουλειά μου, (δυο εβδομάδες νωρίτερα) ότι τη συγκεκριμένη μέρα πρέπει να με... ξεχάσει, αγόρασα το εισιτήριό μου και γράφτηκα στην εκδρομή που διοργάνωνε ο ραδιοφωνικός σταθμός που ανέφερα νωρίτερα. Μόνος λοιπόν και χωρίς να με νοιάζει ιδιαίτερα η παρέα. Το μοναδικό πράγμα που στρυφογύριζε στο μυαλό μου ήταν το πότε θα έβλεπα τα αγαπημένα μου συγκροτήματα στη σκηνή να παίζουν τα τραγούδια που με έκαναν να συγκινούμαι, να θυμώνω, να χτυπιέμαι, να...να...να... Στην πορεία βέβαια γνώρισα κάποια από τα παιδιά που βρίσκονταν στο group και μάλιστα ένας από αυτούς κάποια στιγμή με ρώτησε όλος απορία: "που είναι η παρέα σου;" Και όταν του είπα ότι βρισκόμουν εκεί μόνος, δεν το πίστευε και απάντησε:" Μπράβο ρε φίλε! Ήρθες μόνος επειδή γουστάρεις να δεις αυτήν τη συναυλία!" Ίσως να ακούγονται αστεία όλα αυτά, αλλά τα θυμάμαι πολύ έντονα και υπάρχει λόγος που τα γράφω. Εξηγούμαι παρακάτω...

Δε νομίζω λοιπόν, στις μέρες μας να υπάρχουν πολλά τέτοια συγκροτήματα για τον καθέναν σας που να σας κάνουν να νιώθετε έτσι ή τουλάχιστον παρόμοια. Θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν κρατιόσαστε να ξαμολυθείτε στο δισκοπωλείο για να αγοράσετε το νέο album κάποιου συγκροτήματος. Αν εξαιρέσουμε το Death Magnetic, μαντεύω ότι θα βασανιστείτε λίγο για να σας έρθει κάτι στο μυαλό... Λίγες είναι εκείνες οι μπάντες πλέον, οι οποίες ξεχωρίζουν από το σωρό και προσφέρουν σ' αυτό το μουσικό ιδίωμα που αποκαλείται heavy metal τόσο μεγάλη στόφα. Οι Mastodon είναι αναμφισβήτητα ένα απ' αυτά τα συγκροτήματα.

Πριν από λίγο, πληροφορήθηκα ότι θα κυκλοφορήσουν το διάδοχο του "Blood Mountain". Αυτός είναι και ο λόγος που διέκοψα το διάβασμα (φοιτηταί είμεθα, βλέπετε) και έγραψα όλο αυτό το κατεβατό. Αυτά τα πολύ όμορφα συναισθήματα αναμονής ξαναέρχονται λοιπόν και χαίρομαι αφάνταστα, σα μικρό παιδί. Λεπτομέρειες τώρα...

Το νέο album ανακοινώθηκε ότι θα τιτλοφορείται "Crack the Skye" και το θέμα των στίχων του, το οποίο θα ξεδιπλώνεται στο τραγούδι "The Czar" που θα είναι "σπασμένο" σε 4 μέρη, έχει να κάνει με την τσαρική Ρωσία(;!;) Κατά τ' άλλα, το album θα είναι συνολικής διάρκειας 50 λεπτών και θα αποτελείται από τα εξής 7 τραγούδια:

"Crack The Skye" tracklist:
1. "Oblivion"
2. "Divinations"
3. "Quintessence"
4. "The Czar"
"(I) Usurper"
"(II) Escape"
"(III) Martyr"
"(IV) Spiral"
5. "Ghost of Karelia"
6. "Crack The Skye"
7. "The Last Baron"

Η ηχογράφηση έγινε στην Atalanta , στα Southern Trucks Studios με παραγωγό όχι τον Matt Bayles, αλλά τον Brendan O'Brien (Bruce Springsteen, AC/DC, Rage Against the Machine). Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2009. Στα μέσα του ίδιου έτους, όμως, οι Mastodon θα βγουν σε περιοδεία με τα μεγαθήρια. Με τους Metallica! Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές ημερομηνίες για τις επερχόμενές τους περιοδείες.

Αυτό που ζητάμε εμείς είναι ότι ζητάμε πάντα εδώ στην Ελλάδα. Να γίνει ένα θαύμα και να τους δούμε να περνάνε και απ' τα μέρη μας (εννοώ μαζί με Metallica). Όχι ότι αν δεν έρθουν με τους Metallica, δε θα πάμε. Προς Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου